Go Back
+ servings
Havregrød med karamelliserede bananer, tahin og hasselnødder

Havregrød med karamelliserede bananer

Lækker alternativ havregrød med karamelliserede bananer, kokos, tahin og ristede hasselnødder er en perfekt morgenmad
5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

Grød

  • 1 dl havregryn (grovvalsede)
  • 1 tsk chiafrø
  • 1 gulerod (lille, groftrevet)
  • ¾ dl mælk
  • 2 dl vand
  • salt

Topping

  • 1 banan (lille)
  • 1 tsk smør
  • 1 spsk kokosmel
  • 1 tsk tahin (gerne lys)
  • 1 spsk hasselnødder (ristede og grofthakkede)

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Smelt smør på en middelvarm pande.
  • Skær bananen i skrå skiver og steg dem cirka 2-3 minutter på hver side, til de er brune, bløde og nærmest karamelliserede.
  • Efter at have vendt dem første gang, skal du drysse med kokosmel ovenpå skiverne.
  • Vend dem en gang til for at riste kokosmelet.
  • Lav imens havregrød ved at komme havregryn, chiafrø, groftrevet gulerod, mælk, vand og et drys salt i en lille gryde.
  • Kog det op, til grøden bliver tyk og cremet.
  • Anret i en skål og top med de karamelliserede kokos-bananskiver, dryp med tahin på toppen og drys med hasselnødderne ovenpå.