Go Back
+ servings
Gulerodsvafler med persillehummus og ovnbagte rodfrugter

Gulerodsvafler med hummus og ovnbagte rodfrugter

Lækre og sunde gulerodsvafler med hummus og ovnbagte rodfrugter til aftensmad for hele familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

Topping

  • 1 kg rodfrugter
  • 1 spsk garam masala (eller spidskommen)
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • olivenolie
  • ½ citron
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 håndfuld frisk persille
  • salt

Gulerodsvafler

  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl fuldkornsmel
  • 1 dl havregryn
  • 4 gulerødder
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Skræl rodfrugter og skær dem i tern eller tynde stave.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend med et par spsk olivenolie, garam masala og et drys salt.
  • Bag dem ved 180 grader varmluft i 1 times tid.
  • Lav hummus ved at blende kikærter – fx i en minihakker – med 3 spsk olivenolie, tahin, citronsaft, spidskommen, persille og et pænt nip salt.
  • Tilføj evt.vand til du har en tyk, cremet hummus.
  • Lav vaflerne til sidst: Skræl og riv gulerødderne groft.
  • Vend dem med et nip salt og resten af ingredienserne til dejen.
  • Steg vaflerne sprøde i et vaffeljern penslet med en smule olie. Hvis du bruger et belgisk vaffeljern, bliver der cirka 12 vafler i alt.
  • Server med persillehummus og ovnbagte rodfrugter.