Go Back
+ servings
Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

Havregrynscookies med hvid chokolade og salt

Tykke, sprøde og seje havregrynscookies med karamelliseret hvid chokolade og salt.
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse12 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn (grovvalsede)
  • 1,5 dl fuldkornsmel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 nip fint salt
  • 50 g smør (blødt )
  • ¾ dl rørsukker
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • 30 g dadler (hakkede)
  • 50 g hvid chokolade (gerne karamelliseret)
  • flagesalt

Noter

Tip: Cookies’ne er klart bedst på dagen, da de godt kan miste deres sprødhed natten over. De smager nu stadig dejligt og bevarer den chewy konsistens i midten dagene efter.

Fremgangsmåde

  • Rør havregryn, mel, bagepulver, salt og vanilje sammen i en skål.
  • Brug en ske til at røre det bløde smør og sukker godt sammen i en anden skål.
  • Rør ægget i smør og sukker.
  • Hak chokoladen groft og kom det ned til havregrynsblandingen sammen med dadlerne.
  • Tilsæt æggeblandingen og kom mælk i, hvis dejen lige mangler det sidste for at blive samlet. Rør det godt sammen med en ske.
  • Form 8-10 tykke cookies og placer dem på en bageplade med bagepapir. De flyder nærmest ikke ud, så du kan forme dem, som du vil.
  • Drys med en smule flagesalt på toppen af hver cookie
  • Bag dem ved 175 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
  • Lad dem afkøle en smule på bagepladen og sæt dem derefter over på en rist for at afkøle helt. Opbevar dem i en lufttæt boks.