Go Back Email Link
+ servings
Kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle med vaniljecreme

Snaskede kanelsnegle med remonce og vaniljecreme er perfekte til gæster, eftermiddagskaffen eller som dessert
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse30 min
Tilberedelse25 min
Hævetid2 t 30 min

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 8 dl hvedemel (cirka)
  • 50 g smør (blødt)

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer
  • 4 dl sødmælk
  • 2 spsk mel
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 spsk sukker

Remonce

  • 100 g smør (blødt)
  • 1 dl brun farin (med top)
  • 3 spsk stødt kanel

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Start med at lave kanelsnegledejen ved at lune mælk til lillefingervarme og røre gæren ud heri.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Tilsæt herefter det bløde smør og ælt dejen i 3-5 minutter, til din dej er smidig og slipper skålen.
  • Dæk skålen med et rent viskestykke og stil dejen et lunt sted i 2 timer.
  • Lav imens vaniljecremen ved at komme alle ingredienserne i en gryde og varme det op ved middelvarme og konstant omrøring med piskeris, indtil cremen bliver lækker cremet og tykner. Vær opmærksom på, at cremen sætter sig en smule mere, når den bliver kold.
  • Dæk skålen med film (helt ned til cremen, så der ikke dannes skind) og sæt den på køl for at blive helt kold.
  • Pisk smør, brun farin og kanel sammen til remoncen.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på et par mm. tykkelse.
  • Smør remonce på og derefter vaniljecremen.
  • Rul dejen sammen til en pølse og skær den ud i cirka 12 stykker.
  • Placer dem i et stort ildfast fad beklædt med bagepapir, så der er lidt plads imellem sneglene.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter under et viskestykke.
  • Bag sneglene ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter – skru evt. en smule nede for varmen undervejs. Top evt. med glasur.