Go Back Email Link
+ servings
Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder

Vegetarisk nøddepostej med svampe og nødder

En skøn smagsfuld vegetarisk nøddepostej som alternativ til kød eller som den er. Den smager nemlig skønt - både hvis du er kødspiser eller ej. Server den gerne med en frisk salat til eller sovs, hvis det er jul.
5 fra 3 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse50 min

Ingredienser

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 porrer (store )
  • 2 gulerødder (store )
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g champignon
  • 2 spsk frisk timian (eller 1 spsk tørret)
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 æg
  • 2 dl mælk (kan erstattes med madlavningsfløde)
  • 2 dl hasselnødder
  • 1 æble
  • salt og peber

Noter

Kolde rester dagen efter på madpakken er et hit, så gemt endeligt resterne. 

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Kog risene i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  • Skær ender af porrer, skær dem i tynde skiver og skyl dem godt.
  • Hak hvidløg fint.
  • Skræl gulerødder og riv dem groft.
  • Skyl champignon og skær dem i små tern.
  • Steg porrer, hvidløg, gulerødder, svampe og timian på en pande i et par spsk olivenolie ved middel-høj varme, til væsken fra svampene er fordampet.
  • Skær æblet i små tern og hak nødderne groft.
  • Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk salt og godt med friskkværnet peber.
  • Rør ris, grøntsagsblanding, æbletern og nødder i og kom det hele op i et ildfast fad på ca 22 x 22 cm.
  • Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter.
  • Skru op på høj varme (230) og giv den 5 minutter mere, så den får lidt mere farve.
  • Lad nøddepostejen sætte sig på køkkenbordet i minimum 10 minutter og server med en grøn salat.