Go Back
+ servings
Hvid pizza med kartofler, løg og ost

Hvid pizza med kartofler, løg og ost

En sprød og lækker vegetarisk hvid pizza med kartofler, løg og ost. Serverer du en simpel grøn salat til, er der til fire personer. Hvis ikke, er der måske til tre.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hævetid1 time

Ingredienser

Pizzadej

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk fint salt
  • 100 g fuldkornsmel
  • 250 g hvedemel (erstat gerne 100 g med durummel)

Topping

  • 4 løg (mellemstore)
  • 5 kartofler (mellemstore )
  • 1,5 dl mascarpone
  • 1 kugle mozzarella (eller revet ost)
  • rosmarin (frisk eller tørret)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

Pizzadej

  • Rør gær ud i det lunkne vand og tilsæt så olivenolie, salt og fuldkornsmel.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 5 minutters tid – gerne på røremaskine.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Topping og samling

  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme og sæt en bageplade eller pizzasten/bagestål i ovnen.
  • Skræl løg og skær dem i tynde strimler.
  • Steg dem ved middelvarme på en pande med et par spsk olivenolie og et drys salt i 10 minutters tid, indtil de er bløde og næsten karamelliserede.
  • Skræl kartofler og skær dem i meget tynde skiver.
  • Kom dem i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter.
  • Hæld vandet fra og dup kartoflerne af i et viskestykke.
  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og kom den herefter over på et stykke bagepapir.
  • Smør med et tyndt lag mascarpone på.
  • Fordel kartoffelskiver og løg ovenpå og bræk mozzarellakuglen i små stykker og kom dem ovenpå.
  • Drys med rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Skub bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade/bagestål, og bag til pizzaen er sprød i bunden og gylden på toppen – tiden afhænger af, hvad du bager den på.
  • Min skulle have cirka 10 minutter, og jeg brugte bagestål. Det vil formentligt tage lidt længere tid på en bageplade.