Go Back
+ servings
Kartoffeltærte med porrer, bacon og brie

Kartoffeltærte med porrer, bacon og brie

En grov og lækker sprød kartoffeltærte fyldt med kartofler, porrer, bacon og brie ost. Server en frisk, let salat til og der er mad til 5 personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g fuldkornsmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 æg (stort)
  • 3 spsk olivenolie

Fyld

  • 400 g kartofler (skrællede)
  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 100 g bacon
  • 3 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • ¾ dl mælk
  • 100 g brie (150 g hvis du har lyst)
  • salt og peber
  • frisk timian (alternativt tørret)

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Start med at ved at skære de skrællede kartofler i små tern.
  • Kog dem i saltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn vandet fra.
  • Lav imens tærtedejen ved at ælte alle ingredienser sammen med et pænt nip salt. Tilføj evt. et par spsk vand, hvis den er for tør.
  • Smør en firkantet form på cirka 22 x 22 cm eller en stor tærteform med en smule olie.
  • Brug hænderne til at presse dejen ud i formen og op ad kanterne.
  • Forbag bunden ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.
  • Lav imens resten af fyldet: skær bacon i små tern og steg dem sprøde på en varm, tør pande.
  • Kom stegt bacon over på et stykke køkkenrulle.
  • Hæld det meste af baconfedtet fra panden, men gem 1-2 spsk.
  • Skræl løg, skær ender af porrer og skær begge dele i skiver (husk at skylle porrer godt).
  • Steg løg og porrer i det resterende baconfedt med et drys salt og timian ved middelvarme i 5-7 minutter, til det bliver blødt.
  • Pisk æg, cremefraiche og mælk sammen i en skål med masser af friskkværnet peber og lidt salt.
  • Kom de kogte kartoffeltern, løg og porrer på den forbagte tærtebund.
  • Skær brie i tynde, mindre skiver og fordel dem på toppen af tærten.
  • Hæld æggemassen over og drys med timian.
  • Bag tærten ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter – skru evt lidt ned undervejs.