Go Back
+ servings
Salat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

Salat med ærter, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

En dejlig sommersalat til grill og fest som tilbehør til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 200 g blandede salater
  • 2 håndfulde friskbælgede ærter
  • 1 æble
  • 200 g jordbær (nye danske (optøede, frosne kan bruges til dressing, men undlad dem så i salaten))
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 spsk honning (+ 1 tsk)
  • 1 tsk smør
  • ½ øko citron (saft og skal)
  • 50 g feta
  • flagesalt + peber

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og 1 spsk honning på en pande.
  • Vend hasselnødderne rundt heri og rist dem ved lav middelvarme i små 5 minutter.
  • Drys med et nip flagesalt og bred dem ud på et stykke bagepapir for at køle af – de skal ikke røre hinanden, for ellers vil de klistre sammen.
  • Skyl salat, skær æblet i tern og fjern stilk fra jordbær.
  • Blend 1/3 af jordbærrene med citronsaft og -skal, cirka 1 tsk honning, et drys salt og godt med friskkværnet peber. Smag dig frem.
  • Skær resten af jordbærrene i kvarte.
  • Kom salat på en fad og fordel æbletern, jordbær, ærter, dressing og hasselnødder ovenpå.
  • Smuldr feta over.