Go Back
+ servings
Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter

Ovnbagte søde kartofler med fyld/topping af fetacreme og sprøde kikærter. Perfekt tilbehør til en frisk salat til 2 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse55 minutter

Ingredienser

  • 2 søde kartofler (mellemstørrelse )
  • 50 g feta
  • 1 spsk græsk yoghurt (creme fraiche eller lignende)
  • 1 tsk honning
  • 1 fed hvidløg (lille, presset)
  • ½ øko citron (skal)
  • ½ dåse kikærter (drænede)
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 håndfuld frisk persille (kan undlades)
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skrub kartofler godt, halver dem og prik dem et par gange med en gaffel.
  • Bag dem i 40-50 minutter ved 180 grader varmluft afhængig af størrelse, til de er møre indeni.
  • Rør feta, yoghurt, honning, presset hvidløg, fintrevet citronskal og friskkværnet peber sammen.
  • Fordel fetacremen på de halve, møre kartofler.
  • Giv dem 10 minutter mere i ovnen.
  • Rist imens kikærter i 1 spsk olivenolie på en varm pande med cayennepeber, paprika og et drys salt.
  • Kom dem ovenpå fetacremen på de søde kartofler og top evt. med finthakket frisk persille.