Go Back
+ servings
Grove madvafler med kål

Grove madvafler med kål

Tøm køleskabet med disse grove madvafler med kål til aftensmad. Top med hvad der nu har i køleskabet. Opskriften giver 9 vafler, hvilket er til cirka 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 3 håndfulde kål (fintsnittet)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk krydderier (fx chiliflager, spidskommen eller tørret timian)
  • 3 dl mel (fx halv kikærtemel/hvedemel og halv fuldkornsmel)
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 3 dl mælk (eller vand)
  • 1 håndfuld græskarkerner (kan undlades)
  • kokosolie/olivenolie til pensling

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser på nær olie i en skål og rør det sammen.
  • Varm vaffeljernet op til høj varme (belgisk eller almindelig hjerte-vaffel form).
  • Pensl evt. jernet med en smule olie og bag så vaflerne, til de er sprøde og gyldne.
  • Husk 1. at de hæver lidt, så fyld ikke for meget dej i formen. Jeg bruger det belgiske vaffeljern, og det passer med 2 store spsk fyld pr vaffel.
  • Husk 2. at undlade at løfte låget for tidligt, da din vaffel kan dele sig i to, fordi den ikke er bagt færdig.