Go Back
+ servings
Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder

Opskriften på en lækker, cremet og smagsfuld bagt tomatsuppe med timian, yoghurt og hasselnødder. Server med brød og du har til 3 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 3 peberfrugter (store og røde )
  • 600 g tomater
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 2 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 6 dl kogende vand
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk sukker

Toppingforslag

  • 1 dl creme fraiche
  • 3 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 dl hasselnødder (ristede)

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og skær dem i både.
  • Fjern skræl fra hvidløg.
  • Skyl peberfrugter, halver dem, fjern kernerne og skær dem i mindre stykker.
  • Skyl tomater, fjern stilk og halver dem.
  • Kom løg, hvidløg, tomater og peberfrugter på en bageplade med bagepapir og vend med olivenolie, chiliflager, et drys salt + peber, 1 tsk sukker og lidt frisk timian.
  • Bag det ved 175 grader i 40 minutter, til det hele er mørt.
  • Imens kan du lave timian-yoghurt: brug en minihakker til at blende et par store spsk creme fraiche med lidt frisk timian, salt og peber.
  • Hak ristede hasselnødder groft og rør bouillonterninger ud i det kogende vand.
  • Lad alle dine bagte grøntsager køle i 5 minutter, inden du blender dem sammen med grøntsagsbouillon, til du har en ensartet og cremet suppe. Jeg startede med 3-4 dl væske, og så hældte jeg suppen i en gryde og rørte resten af væsken i.
  • Du kan eventuelt varme suppen op igen, hvis den ikke er varm nok og smag til med salt og peber.
  • Server suppen i skåle med timian-yoghurt, ristede hasselnødder og evt. brød til.