Go Back
+ servings
Sunde rugbrødsromkugler

Rugbrødsromkugler

Nemme, lækre og sunde rugbrødsromkugler lavet med en tør rest rugbrød.
4 fra 4 stemmer
Antal: 25 stk
Forberedelse20 minutter
Køletid1 time

Ingredienser

  • 200 g rugbrød
  • 150 g juicy dadler (uden sten)
  • 175 g hindbær (frosne )
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk kokosolie (smeltet )
  • 4 spsk god kakao
  • 2 spsk romessens (måske 3)
  • ½ tsk fint salt
  • 1 dl havregryn
  • kokosmel
  • frysetørrede bær (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lav hindbærkompot ved at koge bær op med honning og et par spsk vand.
  • Lad det boble op og tag det så af varmen for at afkøle en smule.
  • Hæld den lune bærkompot over rugbrødet og mos det sammen.
  • Kom det i en foodprocessor eller blender med dadler uden sten, kokosolie, kakao, romessens, salt og havregryn og blend godt.
  • Smag til med romessens og kakao.
  • Kom romkuglemassen på køl i en times tid.
  • Rul massen til små rugbrødsromkugler og tril dem i eksempelvis kokosmel og frysetørrede bær.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.