Go Back
+ servings
Cremet gulerodshummus

Cremet gulerodshummus

Cremet gulerodshummus er en lækker hummus med gulerødder som spread og dip.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 skål
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • ½ citron
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk karry (mild)
  • 1 nip chiliflager
  • 2 spsk olivenolie
  • salt

Noter

Har du ikke en dampindsats, kan du komme dem i en gryde med lidt vand i bunden, låg på og dampe dem i ca 20 minutter. 

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker.
  • Damp dem i i 20 minutters tid, til de er møre (se note).
  • Hæld vandet fra og lad gulerødderne køle lidt af, inden du blender dem med resten af ingredienserne.
  • Blend gulerødderne med de resterende ingredienser. Du kan bruge en minihakker, foodprocessor eller stavblender – det skal blive en cremet hummus.
  • Smag til med citronsaft, krydderier og salt.
  • Opbevar din hummus i en lufttæt boks på køl.