Go Back
+ servings
Kikærter i karry med kokos og ovnristede blomkål

Kikærter i karry med kokosmælk og ovnristede blomkål

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk karry (stor, ikke stærk)
  • 4 cm ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl kogende vand
  • 1/2 blomkål
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 75 g spinat
  • citronsaft
  • salt og peber
  • olivenolie
  • ris

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Fjern de grønne blade fra det halve blomkål og bræk det i små buketter.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend i lidt olivenolie og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
  • Sæt ris over, hvis du serverer det til.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint.
  • Skræl ingefær og riv det fint.
  • Steg hvidløg, løg og ingefær i en gryde med lidt olivenolie, karry og spidskommen, til løgene er bløde.
  • Rør bouillonterning ud i det kogende vand.
  • Tilsæt derefter bouillonvand, kokosmælk, dåsetomater og drænede kikærter.
  • Lad det simre i 5-10 minutters tid, til det tykner lidt.
  • Skyl spinat og kom det i sammen med de ovnristede blomkål.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Varm det hele igennem og server med ris.