Go Back
+ servings
Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter

Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter

Tømmermænds mad på den lidt sundere måde er disse ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter og mayo. Er I meget sultne, er der måske kun til tre.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 2 håndfulde bran flakes (eller cornflakes)
  • 1 æg (stort )
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 500 g søde kartofler
  • 1 tsk sød paprika
  • olivenolie
  • salt
  • dip (fx mayo)

Fremgangsmåde

  • Skræl de søde kartofler og skær dem i aflange stænger.
  • Vend dem i lidt olivenolie og salt og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 40 minutter.
  • Skær kyllingebryster i nuggets størrelser (cirka 5 stk pr bryst).
  • Pisk ægget sammen med salt og røget + sød paprika i en dyb tallerken.
  • Knus bran flakes groft med dine hænder og fordel dem på en anden dyb tallerken.
  • Vend først kyllingestykkerne i æg og derefter bran flakes, så de er dækkede hele vejen rundt.
  • Giv dem 15-18 minutter i ovnen sammen med fritterne afhængig af størrelse.
  • Server med dip og flagesalt på toppen.