Go Back Email Link
+ servings
Valnøddeboller - langtidshævede og nemme

Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Opskriften på disse valnøddeboller er nemme at lave og skal hæve over natten på køkkenbordet. Opskriften giver 8 større eller 10 små boller.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
Hævetid10 t

Ingredienser

  • 5 dl vand (lillefingervarmt)
  • 8 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk fint salt
  • 150 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk hørfrø
  • 100 g valnødder

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør gær og honning ud i vandet i en skål.
  • Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel og rør rundt, til det er blandet godt sammen. Bare et minut eller to.
  • Hak valnødderne groft og rør dem i dejen sammen med hørfrø.
  • Kom film eller låg over skålen og lad det stå på køkkenbordet natten over.

Om morgenen

  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan).
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
  • Fold forsigtigt dejen ind over sig selv et par gange og brug så en skarp kniv eller lignende til at skære 8 boller ud og lægge dem på en bageplade med bagepapir.
  • Når ovnen er varm, sætter du bollerne ind, skruer ned på 220 grader og bager dem i cirka 18-20 minutter.
  • Lad dem afkøle lidt, inden du spiser bollerne.