Go Back
+ servings
Valnøddeboller - langtidshævede og nemme

Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Opskriften på disse valnøddeboller er nemme at lave og skal hæve over natten på køkkenbordet. Opskriften giver 8 større eller 10 små boller.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 5 dl vand (lillefingervarmt)
  • 8 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk fint salt
  • 150 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk hørfrø
  • 100 g valnødder

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør gær og honning ud i vandet i en skål.
  • Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel og rør rundt, til det er blandet godt sammen. Bare et minut eller to.
  • Hak valnødderne groft og rør dem i dejen sammen med hørfrø.
  • Kom film eller låg over skålen og lad det stå på køkkenbordet natten over.
  • OBS: Er det i de varmere måneder af året, er hævning på køkkenbordet nok for varmt, og din dej vil overhæve. Lad den i stedet stå nogle timer på køkkenbordet her, og sæt den så på køl inden sengetid, hvis du kan se, at den allerede har hævet en del (fx x3 sin egen størrelse).

Om morgenen

  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan).
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
  • Fold forsigtigt dejen ind over sig selv et par gange og brug så en skarp kniv eller lignende til at skære 8 boller ud og lægge dem på en bageplade med bagepapir.
  • Når ovnen er varm, sætter du bollerne ind, skruer ned på 220 grader og bager dem i cirka 18-20 minutter.
  • Lad dem afkøle lidt, inden du spiser bollerne.