Go Back
+ servings
Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med ost, blomkål og chorizo er sprød og cremet på samme tid. Perfekt comfort food.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 100 g chorizo (pølse)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blomkål
  • 200 g pasta
  • 2 håndfulde revet ost (gerne en smagsfuld en)
  • 250 g cremefraiche
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 bundt frisk persille (finthakket)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Fjern skind fra chorizopølsen og skær kødet i små tern.
  • Kom det i et ovnfast fad (som du vil lave hele retten i) og pres hvidløgsfedene ud over med en hvidløgspresser.
  • Bag det i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
  • Fjern i mellemtiden de grønne blade fra blomkål og skær den groveste del af stokken af.
  • Skær blomkålshovedet i kvarte og kom dem i en stor gryde sammen med pasta.
  • Overhæld med kogende vand, kom et pænt drys salt i og lad det koge i 10 minutters tid under låg.
  • Gem 1,5 dl af kogevandet og hæld resten fra.
  • Rør cremefraiche, chiliflager, røget paprika, 2/3 dele af den revne ost, det gemte kogevand og finthakket persille sammen.
  • Kom pasta og blomkål op i fadet til chorizo og brug en gaffel til at hakke blomkålet i mundrette stykker.
  • Rør cremefraiche-blandingen i.
  • Top med resten af osten og bag ved 220 grader i cirka 15 minutter, til det er gyldent og sprødt på toppen.