Go Back
Sprød granola med banan og dadler

Granola med banan og dadler

5 fra 1 stemme
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 2 bananer (modne )
  • 8 juicy dadler
  • 3 spsk kokosolie
  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 1 dl kerner/frø (fx sesamfrø og græskarkerner)
  • 1 håndfuld mandler
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 1 håndfuld tørrede tranebær

Fremgangsmåde

  • Fjern sten fra dadler og skræl fra bananerne og mos begge dele i en stor skål med en gaffel sammen med kokosolie og evt honning. Du kan også blende det.
  • Rør havregryn, mandler, frø, kerner, salt og kanel godt sammen med det og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag først din granola ved 200 grader i 10 minutter.
  • Skru så ned på 150 grader og giv det 15 minutter mere. Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.
  • Du kan evt slukke din ovn og lade din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed.
  • Lad det køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.