Go Back
+ servings
Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Denne pastasalat er nok som tilbehør til 4 personer eller madpakke til 3.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 250 g cherrytomater
  • 1 aubergine
  • 200 g grønne bønner (haricot verts, fra frost)
  • 250 g pasta
  • 3 spsk tahin
  • ¾ dl yoghurt naturel (eller cremefraiche)
  • ½ citron
  • 1 tsk honning
  • spidskommen
  • dl sesamfrø
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver cherrytomater og skær aubergine i runde skiver og hver skive i kvarte.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i et par spsk olivenolie, et drys salt og peber.
  • Fordel det hele ud på bagepladen – tomaterne skal vende med den runde ende nedad.
  • Bag det ved 130 grader i en time.
  • Når tomater og aubergine er ved at være færdig, skal du koge pasta i saltet vand efter anvisning på pakken.
  • Rør dressingen sammen af tahin, citronsaft, yoghurt, honning og et drys spidskommen og salt.
  • Overhæld de grønne bønner med varmt vand, så de tør op. Hæld vandet fra pastaen og lad det afkøle lidt, inden du vender med tahindressing, bønner og aubergine.
  • Pynt med tomater, flagesalt og sesamfrø på toppen.