Go Back
+ servings
Snoet brød med feta og oliventapenade

Snoet brød med feta og oliventapenade

Server snoet brød til suppe og salater, til gæstemenu eller som snack.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl vand (lunkent )
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g mel (gerne 175 g hvedemel eller tipo 00 og 75 g fuldkorn)
  • 4 spsk oliventapenade (eller lavet selv ved at blende oliven med lidt olie)
  • 100 g feta

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunke vand.
  • Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Du kan bruge røremaskine eller gøre det i hånden.
  • Ælt dejen i et par minutter og lad den hæve et lunt sted under et klæde i 45 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 2-3 mm tykkelse.
  • Smør med oliventapenade og drys med smuldret feta.
  • Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej.
  • Skær dejen i 3 aflange strimler (undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen) og flet så strimlerne til en lidt løs fletning.
  • Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir.
  • Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenaden.
  • Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.