Go Back
+ servings
Kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette

Kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette

4.70 fra 10 stemmer
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 2 bagekartofler
  • 2 rødløg (små)
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 125 g varmrøget laks
  • 3 spsk cremefraiche (alternativt græsk yoghurt)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 bundt frisk dild
  • smør (eller olie til stegning)
  • salt og peber
  • evt. radiser og dild til pynt

Noter

Tip: Som forret vil jeg anbefale 2 pandekager pr. mand. Hvis du serverer dem som hapser/appetizer, vil jeg lave dem lidt mindre, så du får omkring 16-20 stk.

Fremgangsmåde

  • Skræl kartofler og løg.
  • Riv kartofler og det ene løg groft på et rivejern.
  • Pres det værste væske ud af og vend med æg, mel, salt og peber.
  • Form dem som små pandekager og steg på en pande ved middelvarme i lidt smør eller olie, til de er gyldne på begge sider.Lad dem køle af.
  • Lav lakserilette ved at fjerne skind og derefter rive/hakke laksen fra hinanden, så det bliver til fine strimler.
  • Hak dild og det andet rødløg fint og vend med laks, cremefraiche, citronsaft, salt og peber.
  • Anret på de afkølede kartoffelpandekagerne og pynt evt. med radiser og dild på toppen.