Go Back
+ servings
Tykke græskarpandekager

Tykke græskarpandekager

Server græskarpandekager som luksus morgenmad og top med nøddesmør, flødeskum, skyr eller hvad du nu helst vil have.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 300 g græskar (fri for kerner (hokkaido eller butternut squash))
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • 1,5 dl hvedemel
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,75 dl mælk
  • 1 dl rosiner (kan undlades)
  • smør (til stegning)

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande
  • Piskeris

Fremgangsmåde

  • Skær græskar i små tern og kog dem i vand i en gryde, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og mos dem med et piskeris.
  • Pisk resten af ingredienserne i.
  • Steg dine græskarpandekager ved middelhøj varme i smør, til de er gyldne på begge sider. Steg dem gerne af to omgange, da de formentligt ikke kan være på panden samtidigt.
  • Top med lækre sager og nyd.