Go Back
+ servings
Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Brug denne hummus med artiskokker som dip, spread eller snack.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 skål
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 2 dåse kikærter (drænet)
  • 2 spsk tahin
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 citron (saften)
  • 1 fed hvidløg
  • 6 artiskokhjerter (fra glas eller dåse – jeg brugte nogle i vand på dåse)
  • 30 g pinjekerner
  • salt
  • 1 håndfuld persille (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Blend kikærter, tahin, olivenolie, spidskommen, citronsaft, hvidløg og lidt salt sammen.
  • Hæld også lidt vand i og blend til du har den rigtige konsistens. Hummus skal efter min mening blendes et par minutter, til den bliver cremet og lind.
  • Smag til med salt og evt. ekstra vand for konsistens.
  • Kom hummus i en skål.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en panden.
  • Halver artiskokhjerterne og hak persille fint.
  • Top din hummus med artiskokker, ristede pinjekerner, persille, et ekstra drys olivenolie og flagesalt.