Go Back Email Link
+ servings
Macarons med kaffe og chokoladeganache

Macarons med kaffe og chokoladeganache

5 fra 1 stemme
Antal: 25 stk
Forberedelse30 min
Tilberedelse16 min
Hviletid30 min

Ingredienser

Macarons

  • 300 g flormelis
  • 100 g mandelmel (eller 100 g fint blendede mandler)
  • 25 g kaffegrums (fra brugte kapsler – jeg bruger Variations Paris Macaron)
  • 120 g æggehvider (stuetemperatur)
  • 30 g sukker

Chokoladeganache

  • 125 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 shot kaffe (Variations Paris Macaron ristretto – svarer til 1/4 dl)
  • 1 nip salt

Noter

Hvis du vil tidsoptimere, kan du lave din chokoladeganache, imens dine ubagte macarons hviler på køkkenbordet. Herefter kan du lade den stivne på køl, imens du bager og afkøler dine macarons. 

Fremgangsmåde

Macarons

  • Pisk æggehviderne luftige og pisk derefter sukker i, til du har en stiv marengs.
  • Brug en lille kniv til at skære toppen af de brugte kaffekapsler op og skrab kaffegrumsen ud.
  • Si flormelis og kaffegrums og vend forsigtigt med mandelmel.
  • Brug en dejskraber til at vende det forsigtigt i de luftige æggehvider, til du har en homogen masse.
  • Kom din marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tyl i og sprøjt cirka 50-60 runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir. De skal være cirka 3 cm i diameter.
  • Bank pladen ned i køkkenbordet 3 gange for at fjerne eventuelle luftbobler og lad dem så hvile i 30 minutter på køkkenbordet. *Her kan du i ventetiden lave chokoladeganache.
  • Bag dem ved 160 grader over-undervarme i cirka 16-17 minutter.
  • Lad dem køle et par minutter på bagepladen og kom dem herefter, forsigtigt med en palet, over på en rist for at afkøle helt.

Chokoladeganache

  • Lav chokoladeganache ved at varme fløde og kaffeshot op til lige før kogepunktet.
  • Hak chokoladen fint, hæld den varme kaffefløde over og rør rundt til du har en flydende chokoladesauce. Smag til med et nip salt.
  • Lad chokoladeganachen sætte sig på køl i 30-60 minutter.
  • Tag den ud af køleskabet og pisk den luftig – bare 10-20 sekunder.
  • Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl i og sprøjt ganache ud på hver anden macaron.
  • Kom de resterende macarons (uden ganache på) oven på og tryk dem forsigtigt sammen.
  • Opbevar dem i en luftæt boks på køl.