Go Back
+ servings
Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasur

Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasur

Lækre og sprøde småkager - en alternativ julesmåkage med lakrids og kirsebærglasur.
5 fra 1 stemme
Antal: 60 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse10 minutter
Frysetid2 timer

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 180 g smør (koldt)
  • 200 g rørsukker
  • 1 æg
  • 20 g lakridspulver
  • 1 nip salt
  • 100 g flormelis
  • 20 g kirsebærsauce (sigtet for hele kirsebær)
  • citronsaft

Fremgangsmåde

  • Si hvedemel og bagepulver og smuldr det kolde smør, skåret i tern, ud i melet med dine hænder.
  • Vend derefter salt, sukker, lakridspulver og æg i til dejen netop hænger sammen.
  • Rul og form forsigtigt dejen til to aflange pølser i 3 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir.
  • Kom dem i fryseren til de har sat sig helt – minimum 2 timer.
  • Tag dejen ud af fryseren og skær pølserne i 0,5 cm skiver.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir med lidt plads imellem og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 8-10 minutter – hold øje med dem!
  • Lad dem afkøle lidt på pladen, inden du flytter dem over på en rist for at blive helt kolde.
  • Lav glasur ved at røre flormelis sammen med sigtet kirsebærsauce og lidt citronsaft, til du har en letflydende glasur.
  • Pynt eller dyp de kolde lakridssmåkager i kirsebærglasur og opbevar i en lufttæt boks.