Go Back
+ servings
Vegetarisk curry med halloumi og ovnristede blomkål

Vegetarisk curry med halloumi og ovnristet blomkål

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander (kan undlades)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • dl grøntsagsfond (du kan også bruge bouillonterninger rørt ud i vand)
  • 1 blomkål
  • 200 g halloumi (du kan også bruge paneer eller grillost)
  • limesaft
  • olivenolie

Til servering

  • ris
  • koriander

Fremgangsmåde

  • Bræk eller skær blomkål i små mundrette bidder.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend med en god spsk olivenolie og bag dem i ovnen ved 175 grader i en halv times tid.
  • Sæt også ris over, hvis du serverer det til.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak begge fint.
  • Rist det i en gryde med en spsk olivenolie, karry, spidskommen, kanel og stødte koriander. Lad det riste af et par minutter, til løgene er bløde.
  • Riv ingefær fint og kom det i, rør rundt.
  • Kom nu bouillonvand, kokosmælk og dåsetomater i og lad det simre ved lav varme.
  • Skær halloumi i små stykker på 0,5 cm tykkelse og steg dem på en varm pande 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Vend de ovnristede blomkål i karrysaucen og smag til med limesaft og salt.
  • Vend til sidst stegt halloumi i og server med ris og evt friske koriander.