Go Back
+ servings
Basis tærte - tøm køleskabet

Basis opskrift / Tøm køleskabet tærte

Brug denne opskrift som basis opskrift til en tærte og tøm køleskabet
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

Tærtedej

Tærtefyld

  • 2 håndfulde spinat/fintsnittet kål/løg/svampe eller lignende
  • 2 fed hvidløg
  • 3 håndfulde grønt i tern (kartofler, rodfrugter, broccoli, græskar, tomater…)
  • 75 g bacon (chorizo, skinke eller lignende (kan undlades))
  • 3 æg
  • 1 dl cremefraiche (eller hytteost)
  • 1 håndfuld ost (revet )
  • salt og peber
  • olivenolie
  • krydderier

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Hvis du har valgt grøntsager, som gerne skal bages i ovnen, så skal du starte med at vende det i lidt olivenolie, salt og krydderier.
  • Bred det ud på en bageplade og bag i 20-30 minutter ved 175 grader varmluft (eller indtil de er møre).
  • Lav tærtedejen ved at følge fremgangsmåden i linket ovenover og forbag bunden i 10 minutter sammen med grøntsagerne.
  • Skær dit kød i små tern og hak hvidløg fint.
  • Steg det på en varm pande i en smule olivenolie et par minutter og tilsæt så lidt salt, krydderier og kål/spinat eller andet grønt, der ikke skal bages i ovnen.
  • Steg små 5-10 minutters tid til det falder sammen og bliver blødt.
  • Rør æggemassen sammen af æg, cremefraiche, et drys salt og godt med friskkværnet peber.
  • Vend fyldet fra ovnen med fyldet i panden og kom det i den forbagte tærtebund.
  • Hæld æggemassen over, drys med revet ost og bag tærten i 30-40 minutter.
  • Lad den afkøle 10 minutter tid og spis.