Go Back
+ servings
Aspargestærte med gedeost og dild

Aspargestærte med gedeost og dild

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,75 dl creme fraiche

Tærtefyld

  • 3 æg (store eller 4 små)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl mælk
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 citron (skallen, øko)
  • 1 gedeost (Soignon, gederulle)
  • 1 bundt asparges
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Rør ingredienserne til tærtedejen og et drys salt sammen i en skål – brug bare dine hænder.
  • Stop når dejen er ensartet, den skal ikke æltes.
  • Fór en tærte- eller springform på omkring 20-22 cm i diameter med bagepapir.
  • Rul tærtedejen ud mellem to stykker bagepapir eller brug dine hænder til at trykke dejen ud i formen og op af siderne.
  • Forbag bunden i ovnen ved 180 grader varmluft i 12 minutter.

Tærtefyld

  • Forbered imens fyldet. Skær gedeosten i skiver.
  • Bræk de trælse ender af dine asparges, læg 1/3 af de pæneste til side og skær resten i mindre bidder.
  • Lav æggemassen ved at piske æg, creme fraiche, mælk, fintrevet citronskal, salt, peber og finthakket dild sammen i en skål.
  • Fordel de skårne asparges og gedeosten på den forbagte tærtebund.
  • Læg de sidste, hele asparges som pynt på toppen og hæld æggemassen udover.
  • Bag din aspargestærte i ovnen i cirka 35-40 minutter, til den er gylden på toppen.