Go Back
+ servings
Ovnbagte kyllingefrikadeller med feta, søde kartofler og soltørrede tomater

Ovnbagte kyllingefrikadeller med feta, søde kartofler og soltørrede tomater

5 fra 3 stemmer
Antal: 20 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingekød (alternativt okse- eller hakket kalv og flæsk)
  • 300 g søde kartofler
  • 1 tsk salt (fint)
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk hvedemel
  • 10 soltørrede tomater
  • 75 g feta
  • 1 håndfuld basilikum ( eller persille)
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skyl søde kartofler godt og skær dem i små tern af cirka 0,5 x 0,5 cm.
  • Vend kartoffeltern i en smule olivenolie og et drys salt på en bageplade med bagepapir og bred dem ud.
  • Bag dem ved 200 grader i cirka 15-20 minutter, til de er møre. Lad dem afkøle en smule.
  • Ælt imens kyllingekød med 1 tsk fint salt i en skål. Bare et par minutter med dine hænder, til farsen bliver lidt sej.
  • Rør æg, hvedemel og havregryn i.
  • Hak soltørrede tomater, feta og basilikum fint og rør det i farsen sammen med de afkølede søde kartofler.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter på køkkenbordet – imens kan du jo lave noget tilbehør.
  • Kom bagepapir i et ovnfast fad eller en bradepande og form kødboller af farsen. Der skulle gerne blive cirka 20 stk - pas på ikke at presse dem for meget sammen, da de ellers vil blive for kompakte.
  • Placer dem med en smule plads imellem og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 15-18 minutter. De skal stadig være saftige men gennembagte. Du kan evt prøve at skære en over for at teste.