2spskkokossukker(brun farin eller honning kan også bruges)
3-5spskolie(olivenolie, kokosolie, smagsneutral)
1nipsalt
1/2tskstødt kardemomme(kan udelades)
Noter
Din solsikkekernesmør kan sagtens holde sig et par uger på køl.
Køkkenudstyr
Blender
Fremgangsmåde
Rist solsikkekerner gyldne på en pande.
Kom dem i en god, kraftig blender eller foodprocesser sammen med kakao, kokossukker, salt, kardemomme og 3 spsk olie og blend til du har en flydende, lind solsikkekernesmør.
Det tager 5-10 minutter afhængig af din blender. Sørg for at stoppe en gang imellem og skrabe det ned, der sætter sig på siderne.
Tilsæt et par spsk olie mere, hvis den skal have lidt ekstra væske at arbejde med.
Smag til med ekstra kakao, sødme og salt.
Hæld på et skoldet glas med låg og opbevar på køl.