Go Back
+ servings
Chokoladesnitter med tahin-karamel

Chokoladesnitter med tahin-karamel

Chokoladesnitter med tahin-karamel er den perfekte sprøde julesmåkager. En lidt anderledes variant end de traditionelle småkager til jul. Hvidlø
5 fra 2 stemmer
Antal: 80 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid45 minutter

Ingredienser

  • 4 dl hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 3 spsk kakao (god og mørk)
  • 2,75 dl sukker
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 æg
  • 200 g smør
  • 0,5 dl tahin
  • 2 spsk kokosolie (flydende)
  • 2 spsk honning
  • Flagesalt

Køkkenudstyr

  • Minihakker
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Rør hvedemel, natron, kakao og 0,5 tsk flagesalt sammen og hak mandler fint og kom dem i også.
  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
  • Smuldr smørret i melet med fingrene, til klumperne er væk.
  • Rør æggeblandingen i, til du har en ensartet masse.
  • Kom film over skålen og lad den hvile i køleskabet i 45-60 minutter.
  • Blend tahin, kokosolie og honning sammen til det tykner lidt. Kom det i en skål og stil i fryseren.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tril/form dejen til aflange pølser på tommelfingertykkelse – der kan kun være tre på en plade med lidt mellemrum i mellem, da de flyder en del ud. Jeg fik 6 pølser (dvs 2 plader). Tryk dem en anelse flade.
  • Rul små kugler af den frosne tahin-karamel og læg dem i en stribe langs midten af pølsen med et par millimeters mellemrum. Drys lidt flagesalt på toppen.
  • Bag dem i 10-12 minutter. Cirka 10 minutter for en mere chewy småkage / 12 minutter for en sprødere småkage.
  • Skær dem ud i skrå snitter, så snart de kommer ud af ovnen og lad dem afkøle på bagepapiret på en rist.
  • Når snitterne er helt afkølede, kan du nemt skille dem helt ad med en kniv eller spatel. Opbevar i en lufttæt dåse.