Go Back
+ servings
Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

5 fra 3 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hævetid1 time 45 minutter

Ingredienser

Vaniljecreme

  • 3 æggeblommer
  • 1/2 vaniljestang (eller 0,5 tsk ren vaniljepulver)
  • 3 spsk sukker
  • 25 g maizena
  • 3 dl sødmælk

Bolledej

  • 25 g gær
  • 1,5 dl sødmælk
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 375 g hvedemel (cirka)

Remonce

  • 60 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 40 g smør (blødt)

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Kagerulle

Fremgangsmåde

Vaniljecreme

  • Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og maizena sammen i en skål.
  • Varm mælken op til lige før kogepunktet og pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen.
  • Kom det tilbage i gryden og pisk under omrøring ved middelvarme, til din creme tykner.
  • Kom den i en flad skål/dyb tallerken, dæk det med film helt ned til cremen og sæt det på køl.

Bolledej

  • Varm mælk op til lillefingervarme. Kom det i en skål og opløs gær i.
  • Rør også kardemomme, sukker, salt, smør og æg i og til sidst melet lidt ad gangen.
  • Ælt dejen igennem et par minutter, til den er smidig og fin – den skal akkurat slippe dine fingre og skålen.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en time.

Remonce og fastelavnsboller

  • Ælt sukker ind i marcipan og rør derefter smør i.
  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et par mm tykkelse.
  • Skær 12 små firkanter og kom 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce på hver firkant.
  • Fold kanterne ind mod midten og tryk dem godt sammen. Sørg for at lukke hullerne godt, så fyldet ikke løber ud i ovnen. Jo mindre mel på bordet og jo mere klistret dej, jo nemmere er dette.
  • Lad boller efterhæve under et klæde i 45 minutter på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Lad dem afkøle helt og top derefter med fx glasur.