Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og maizena sammen i en skål.
Varm mælken op til lige før kogepunktet og pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen.
Kom det tilbage i gryden og pisk under omrøring ved middelvarme, til din creme tykner.
Kom den i en flad skål/dyb tallerken, dæk det med film helt ned til cremen og sæt det på køl.
Bolledej
Varm mælk op til lillefingervarme. Kom det i en skål og opløs gær i.
Rør også kardemomme, sukker, salt, smør og æg i og til sidst melet lidt ad gangen.
Ælt dejen igennem et par minutter, til den er smidig og fin – den skal akkurat slippe dine fingre og skålen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en time.
Remonce og fastelavnsboller
Ælt sukker ind i marcipan og rør derefter smør i.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et par mm tykkelse.
Skær 12 små firkanter og kom 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce på hver firkant.
Fold kanterne ind mod midten og tryk dem godt sammen. Sørg for at lukke hullerne godt, så fyldet ikke løber ud i ovnen. Jo mindre mel på bordet og jo mere klistret dej, jo nemmere er dette.
Lad boller efterhæve under et klæde i 45 minutter på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.
Lad dem afkøle helt og top derefter med fx glasur.