Boller er frysevenlige. Du kan evt. tage dem op aftenen før og lade dem tø op i køleskabet. Dryp lidt vand over bollerne (giver ekstra fugt) og lun dem ved 100 grader næste morgen.
Køkkenudstyr
Dejspatel
Fremgangsmåde
Rør gær ud i vandet og rør derefter honning i.
Kom også hvedemel, fuldkornsmel og salt i og rør rundt, til det er blandet sammen.
Hak valnødder groft og rør dem i dejen sammen med de tørrede tranebær. Dejen skal være forholdsvis våd.
Kom film eller låg over skålen og lad den gerne stå et par timer på køkkenbordet (hvis du har tid), inden du kommer dejen på køl natten over.
Tag dejen ud en times tid før du skal bage.
Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan).
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selv et par gange.
Brug en skarp kniv eller en spartel/dejhakker til at skære 8 større eller 10 mindre boller ud.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og drys evt. med lidt kerner.
Når ovnen er varm, skruer du ned på 220 grader og sætter bollerne ind.
Bag dem i 18-20 minutter og lad dem afkøle en smule, inden du spiser dem.