Go Back
+ servings
Koldhævede boller med valnødder og tranebær

Koldhævede boller med valnødder og tranebær

5 fra 2 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid12 timer

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 8 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk fint salt
  • 150 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
  • 100 g valnødder
  • 50 g tørrede tranebær

Noter

Boller er frysevenlige. Du kan evt. tage dem op aftenen før og lade dem tø op i køleskabet. Dryp lidt vand over bollerne (giver ekstra fugt) og lun dem ved 100 grader næste morgen. 

Køkkenudstyr

  • Dejspatel

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i vandet og rør derefter honning i.
  • Kom også hvedemel, fuldkornsmel og salt i og rør rundt, til det er blandet sammen.
  • Hak valnødder groft og rør dem i dejen sammen med de tørrede tranebær. Dejen skal være forholdsvis våd.
  • Kom film eller låg over skålen og lad den gerne stå et par timer på køkkenbordet (hvis du har tid), inden du kommer dejen på køl natten over.
  • Tag dejen ud en times tid før du skal bage.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan).
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selv et par gange.
  • Brug en skarp kniv eller en spartel/dejhakker til at skære 8 større eller 10 mindre boller ud.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og drys evt. med lidt kerner.
  • Når ovnen er varm, skruer du ned på 220 grader og sætter bollerne ind.
  • Bag dem i 18-20 minutter og lad dem afkøle en smule, inden du spiser dem.