Go Back
+ servings
Salat med laks, ærter og dilddressing

Salat med laks, ærter og dilddressing

Denne salat med laks, ærter og dilddressing er en simpel salat, der smager glimrende til aftensmad med lækkert brød eller kogte kartofler til eller til frokost og på madpakken.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse12 minutter

Ingredienser

  • 2 laksefileter
  • 1 hjertesalat
  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 0,75 dl mandler
  • 1 dl cremefraiche (18 %)
  • 1 bundt frisk dild
  • honning
  • salt og peber

Noter

Denne salat med laks er også perfekt på madpakken. Vil du have den til at mætte mere, kan du eksempelvis tilføje kogte byg, korn, kartofler eller lignende. 

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Placer laksefileter på en bageplade eller i et lille ildfast fad med bagepapir.
  • Drys med salt og peber og bag dem ved 175 grader i 10-12 minutter.
  • Rist mandlerne med de sidste 5 minutter.
  • Skyl dild og dup det tørt.
  • Blend dild med cremefraiche, 1 tsk honning og lidt salt og peber. Smag til.
  • Fordel blade af hjertesalat på et fad. Drys ærter over.
  • Del laksefileterne i lidt mindre stykker og hak mandlerne groft.
  • Fordel begge dele på fadet og dryp med klatter af dilddressing. Drys evt med lidt flagesalat og friskkværnet peber.