Go Back
+ servings
10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

Hvidløgsris

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 2 dl ris (fx basmati)
  • 75 g frisk spinat

Lynsyltede agurker

  • 0,5 dl agurk
  • 0,25 dl æbleeddike
  • 1 tsk sukker

Marineret kylling

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 dl soyasauce
  • 0,25 dl honning
  • 250 g kyllingeinderfileter

Servering

  • 1 æble (lille)
  • 1 håndfuld peanuts (saltede og ristede)

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

Hvidløgsris

  • Fjern skræl fra hvidløg og hak det fint.
  • Smelt smør i en lille gryde og steg hvidløg et minuts tid heri.
  • Tilsæt ris, et godt nip salt og 4,5 dl kogende vand.
  • Lad dine ris simre i 10 minutters tid, til al væden er væk. Læg låg på og lad dem trække færdigt.
  • Kom spinat ned til de varme ris. Rør rundt så det blandes, og spinaten falder sammen.

Lynsyltede agurker

  • Skær agurk i halve skiver og vend med æbleeddike, sukker og et drys salt.
  • Lad dem stå og trække – rør i dem en gang imellem.

Marineret kylling

  • Hak hvidløg fint og vend det sammen med honning og soyasauce.
  • Skær kyllingeinderfileterne i små mundrette tern.
  • Steg dem på en varm pande med olie i 6-7 minutter, eller til de er gennemstegte. Halvvejs tilføjer du honning-soyablandingen, der vil tykne stille og roligt.

Servering

  • Hak peanuts groft og skær æblet i aflange, tynde skiver.
  • Anret hvidløgsris i fine skåle og top med honning- og soyamarineret kylling, lynsyltede agurker, æbler og godt med peanuts på toppen.