Disse æblemuffins kan sagtens fryses eller holde sig lækre et par dage på køkkenbordet.
Køkkenudstyr
Gryde
Piskeris
Muffinforme
Fremgangsmåde
Rør mel, sukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen.
Smelt smørret og rør det i melblandingen.
Pisk æg og græsk yoghurt/creme fraiche sammen og rør det i smør-melblandingen, så du får en tyk dej.
Skær æblet i små tern og vend det i dejen med nødder og/eller chokolade.
Fordel dejen i 6-8 muffinforme. Jeg bruger nogle slip-let – hvis dine ikke er det, skal du måske smøre formene med en smule smør først.
Drys med kanelsukker på toppen og bag dem ved 180 grader almindelig ovn i omkring 20 minutter.
Tjek at de er gennembagte ved at stikke en stegenål eller lille kniv ned i en af dine muffins. Er der ingen rå dej på, er de færdige. Lad dem afkøle let, inden de spises.