Go Back
Æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel

5 fra 2 stemmer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 155 g mel
  • 90 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip fint salt
  • 75 g smør
  • 75 g græsk yoghurt (eller creme fraiche)
  • 2 æg
  • 2 æbler (små)
  • 1 håndfuld nødder (hakkede, eller chokolade)
  • kanelsukker

Noter

Disse æblemuffins kan sagtens fryses eller holde sig lækre et par dage på køkkenbordet. 

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Piskeris
  • Muffinforme

Fremgangsmåde

  • Rør mel, sukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen.
  • Smelt smørret og rør det i melblandingen.
  • Pisk æg og græsk yoghurt/creme fraiche sammen og rør det i smør-melblandingen, så du får en tyk dej.
  • Skær æblet i små tern og vend det i dejen med nødder og/eller chokolade.
  • Fordel dejen i 6-8 muffinforme. Jeg bruger nogle slip-let – hvis dine ikke er det, skal du måske smøre formene med en smule smør først.
  • Drys med kanelsukker på toppen og bag dem ved 180 grader almindelig ovn i omkring 20 minutter.
  • Tjek at de er gennembagte ved at stikke en stegenål eller lille kniv ned i en af dine muffins. Er der ingen rå dej på, er de færdige. Lad dem afkøle let, inden de spises.