Skyl det halve hokkaido græskar og fjern kernerne.
Skær græskarkødet ud i små tern og kom dem på en bageplade med papir. Fjern skrællerne fra hvidløgsfedene og hak det fint.
Bland græskartern med et par spsk olivenolie, hvidløg og et godt nip salt. Bag det i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter, til det er mørt.
Skræl dit løg og hak det fint. Lad det stege ved middelvarme i en gryde i lidt olivenolie, til løgene er bløde.
Tilsæt risottoris, skru lidt op for varmen og lad det riste et minut eller to. Kom hvidvinen på og lad risene optage det.
Herefter skal du tilføje grøntsagsfond lidt ad gangen – 1-2 dl ad gangen og lade risene optage væsken, inden du tilsætter mere fond. Rør hyppigt. På denne måde får du den lækre risotto-konsistens.
Når græskarternene er møre, skal du tage halvdelen op i en blender/minihakker og blende det til en pure – måske med en anelse vand, så det kan køre rundt.
Når risottorisene er møre, rører du pureen og de resterende græskartern i.
Rør også en god spsk salviepesto i (se opskrift nedenunder), fintrevet parmesan og smag til med masser af salt, peber og et skvis citronsaft. Server din græskarrisotto med salviepesto til.