Go Back
+ servings
Chokolademousse

Chokolademousse

4.91 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
På køl3 timer

Ingredienser

  • 125 g mørk chokolade (gerne 70 %, evt. med smag af appelsin)
  • 4 æg
  • 65 g rørsukker

Pynt

  • Flødeskum
  • Honningristede nødder

Noter

Du kan sagtens lave din chokolademousse en dag eller to i forvejen. Vent dog med at pynte til før servering. 

Fremgangsmåde

  • Bræk chokolade i mindre stykker og smelt det over vandbad.
  • Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
  • Pisk æggeblommer til luftig æggesnaps med sukkeret – sørg for at sukkerkornene er opløst.
  • Pisk æggehviderne stive i den anden skål.
  • Vend den smeltede chokolade i æggeblommerne lidt ad gangen.
  • Vend derefter forsigtigt 1/3 af de piskede æggehvider i og derefter de resterende 2/3. Vend forsigtigt så du ikke slår luften ud af hviderne.
  • Fordel din chokolademousse i fire glas, dæk dem med film eller staniol og sæt dem på køl i minimum et par timer, til moussen har sat sig – du kan sagtens gøre dette dagen før.
  • Pynt evt. med flødeskum og grofthakkede honningristede nødder inden inden servering.