125gmørk chokolade(gerne 70 %, evt. med smag af appelsin)
4æg
65grørsukker
Pynt
Flødeskum
Honningristede nødder
Noter
Du kan sagtens lave din chokolademousse en dag eller to i forvejen. Vent dog med at pynte til før servering.
Fremgangsmåde
Bræk chokolade i mindre stykker og smelt det over vandbad.
Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
Pisk æggeblommer til luftig æggesnaps med sukkeret – sørg for at sukkerkornene er opløst.
Pisk æggehviderne stive i den anden skål.
Vend den smeltede chokolade i æggeblommerne lidt ad gangen.
Vend derefter forsigtigt 1/3 af de piskede æggehvider i og derefter de resterende 2/3. Vend forsigtigt så du ikke slår luften ud af hviderne.
Fordel din chokolademousse i fire glas, dæk dem med film eller staniol og sæt dem på køl i minimum et par timer, til moussen har sat sig – du kan sagtens gøre dette dagen før.
Pynt evt. med flødeskum og grofthakkede honningristede nødder inden inden servering.