Go Back Email Link
+ servings
Syltede pærer - til pære belle helene eller som tilbehør til ost, grød eller andre desserter.

Syltede pærer

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 min
Tilberedelse40 min

Ingredienser

  • 8 pærer (jeg brugte Clara Friis)
  • 1 liter vand
  • 300 gram sukker
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • 3 kanelstænger
  • 1 vaniljestang (eller 1/2 tsk ren vaniljepulver)

Noter

De syltede pærer kan opbevares på køl i op til to uger. 

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle dine pærer. Skær den yderste del af bunden af og halver pærerne.
  • Skær kernehuset ud. Jeg bruger et lille parisiennejern (også kaldet melonudstikker), da den nemt får fat. Jeg lader stilken sidde, fordi jeg synes, at det er pænt – det er op til dig.
  • Halver vaniljestang, skrab kornene ud og mas dem med en spsk af sukkeret.
  • Kom vand, sukker, vaniljesukker, fintrevet citronskal, citronsaft og kanelstænger op i en gryde og kog det op, til sukkeret smelter.
  • Kom herefter de halve pærer i og lad det simre i 20-30 minutter, til pærerne er møre men stadig med lidt bid.
  • Fisk pærerne op og kom dem på et skoldet glas med tætsluttende låg.
  • Kog resten af siruppen godt igennem i 5-10 minutter, så den tykner lidt og hæld den derefter over pærerne. Kom også vaniljestang og kanelstænger ned i glasset.