De syltede pærer kan opbevares på køl i op til to uger.
Fremgangsmåde
Start med at skrælle dine pærer. Skær den yderste del af bunden af og halver pærerne.
Skær kernehuset ud. Jeg bruger et lille parisiennejern (også kaldet melonudstikker), da den nemt får fat. Jeg lader stilken sidde, fordi jeg synes, at det er pænt – det er op til dig.
Halver vaniljestang, skrab kornene ud og mas dem med en spsk af sukkeret.
Kom vand, sukker, vaniljesukker, fintrevet citronskal, citronsaft og kanelstænger op i en gryde og kog det op, til sukkeret smelter.
Kom herefter de halve pærer i og lad det simre i 20-30 minutter, til pærerne er møre men stadig med lidt bid.
Fisk pærerne op og kom dem på et skoldet glas med tætsluttende låg.
Kog resten af siruppen godt igennem i 5-10 minutter, så den tykner lidt og hæld den derefter over pærerne. Kom også vaniljestang og kanelstænger ned i glasset.