Start med at lave de langtidsbagte tomater - kan sagtens gøres dagen før. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend med 2 spsk olie, et drys salt og peber og en lille tsk sukker.
Placer dem med den runde side nedad og bag dem i minimum 1 time, gerne halvanden.
Når tomaterne mangler en lille halv times tid, kan du lave dejen. Smuldr det kolde smør ud i mel, salt og sesamfrø - dette kan også gøres endnu nemmere på en minihakker.
Hæld vand i til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer. Stil på køl i 15 minutter.
Når tomaterne er ude af ovnen, skal du skrue op på 180 grader varmluft.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir til 2-3 mm tykkelse og kom bagepapir med dej i en tærteform.
Prik bunden nogle gange med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
Rør imens æggemasse sammen af æg, fløde, revet parmesan og godt med salt og peber.
Fordel halvdelen af de bagte tomater på tærtebunden, fordel chunks af den ene mozzarella ud over og drys med halvdelen af basilikumsbladene. Top med resten af tomaterne, chunks af den sidste mozzarellakugle og resten af basilikum. Hæld æggemasse over.
Bag din tærte i cirka 30 minutter, eller til æggemassen har sat sig.
Lad den gerne stå i 5-10 minutter, inden du spiser den.