Go Back
+ servings
Svampetoast a la surdejsbrød med svampe a la creme

Svampetoast

Her får du en klassisk svampetoast med en smule rødvin pg parmesan. Opskriften er nok til to store madder som på billedet. Server den som den er eller med en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 200 g svampe
  • 1 spsk smør
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • ¾ dl rødvin
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
  • parmesan (kan undlades)
  • 2 skiver surdejsbrød (eller andet brød)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  • Start med at rense dine svampe og halvere dem/skære dem ud i mundrette bidder.
  • Smelt smør på en pande ved middelhøj varme og kom svampene på.
  • Lad dem riste et par minutter, til de smider væsken og er blevet brunet af.
  • Hak rosmarin og kom det på panden sammen med rødvin. Lad svampene optage al rødvinen.
  • Skru ned på lav varme, tilsæt fløde og lad det tykne et par minutter. Smag til med salt og peber.
  • Rist brødet gyldent på en pande med olivenolie på. Gned den ene side med hvidløg.
  • Top med svampene og evt. flager af parmesan og ekstra friskkværnet peber.