Start med at rive mozzarella i små strimler. Rør det sammen med ¾ dl fløde og lad det trække på køl i minimum 2 timer - kan sagtens være natten over.
Op til spisning: Blend brødet til fine krummer i en minihakker en lignende.
Steg dem på en pande med 3 spsk olivenolie. De skal blive sprøde og gyldne. Stil til side.
Pluk al basilikum. Kom ⅔ i en minihakker/blender sammen med den resterende halvdel af fløde.
Blend det sammen men ikke for længe - så bliver det til flødeskum. Vend den resterende fløde i, så det bliver tyndt igen.
Kog pasta al dente efter anvisningen på pakken i saltet vand. Gem lidt af kogevandet.
Riv fintrevet citronskal og vend det med brødkrummerne sammen med et nip salt.
Kom din basilikumsfløde op i en stor pande eller gryde sammen med saften fra den hele citron og et nip salt og godt med peber.
Tilsæt pasta og de optøede ærter. Tilsæt evt. kogevand hvis det mangler lidt væske.
Server med stracciatella, brødkrummer og ekstra basilikum. Lidt ekstra olivenolie er heller ikke dårligt.