Go Back
+ servings
Kyllingefrikadeller med spinat, feta og urter

Kyllingefrikadeller med spinat, feta og urter

Disse saftige kyllingefrikadeller er fyldt med spinat, krydderurter og masser af feta. De er nemme at lave og er gode både varme og kolde. Opskriften giver ca 14 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk fint salt
  • 1 stk æg
  • 2 spsk hvedemel
  • ¾ dl mælk
  • 50 g spinat
  • ½ bundt persille (eller andre krydderurter som fx basilikum)
  • 150 g feta
  • ½ stk øko citron (skallen, kan undlades)
  • peber
  • smør og olie til stegning (ca 2 spsk af hver)

Fremgangsmåde

  • Rør kyllingekødet sammen med salt, til farsen er sej. Det tager 1-2 minutter.
  • Rør æg, mel, mælk og godt med peber i.
  • Hak spinat og persille fint og rør det i farsen sammen med fintrevet skal fra den halve citron.
  • Skær feta i små tern og vend dem forsigtigt i farsen.
  • Har du 30 minutter, kan du lade farsen hvile. Men du kan godt skippe det.
  • Smelt smør og olie på en pande ved høj middelvarme.
  • Form deller med din hånd og en ske dyppet i varmt vand.
  • Steg dellerne til de har fået en god stegeskorpe og netop er tilberedte men stadig saftige - skru evt. ned til sidst, så de kan trække færdigt på lav varme.