Go Back
+ servings
æblekagekugler er dadelkugler med bastognekiks, æbler og mandler

Æblekagekugler

Dadelkugler med et touch af æblekagesmag og bastognekiks. En lidt sundere snack med et touch af noget syndigt, der er perfekt at have i køleskabet eller fryseren til den lille (lækker)sult. Opskriften giver 18-20 små kugler.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 8 bastognekiks
  • dl mandler
  • dl havregryn
  • 200 g dadler (friske, juicy)
  • 1 æble
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 1 nip vaniljepulver (kan undlades)
  • 3 spsk kokosolie (smeltet)

Fremgangsmåde

  • Start med at riste mandlerne ved middelvarme på en pande. Lad dem køle af.
  • Kom lige ½ dl af de ristede, afkølede mandler op i en minihakker eller foodprocessor og blend dem fint med 2 bastognekiks. Hæld ud på en tallerken og sæt til side.
  • Riv æblet groft og fjern sten fra dadlerne.
  • Kom de resterende mandler og bastognekiks op i minhakkeren/foodprocessoren og blend groft.
  • Tilsæt dadler (uden sten) i sammen med havregryn, kanel, vanilje, salt, revet æble og smeltet kokosolie og blend til du har en sammenhængende konsistens.
  • Kom massen på frys i 30 minutters tid eller i køleskab lidt længere, til den har en konsistens, hvor du kan rulle dem.
  • Rul dem til runde kugler og rul dem i de fint blendede mandler og bastognekiks.
  • Opbevar i en lufttæt boks. På køl for en lidt blødere kugle og frys for en helt hård kugle.