Go Back
+ servings
Hummus - luftig og cremet

Hummus

En nem og lækker opskrift på en cremet hummus. Den tager ingen tid at lave og kan bruges til alt fra sandwiches til dip, wraps, bowls mm. Opskriften giver en stor skål. Lav endelig dobbelt portion hvis du vil have til flere dage.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk tahin (gerne lys tahin)
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron (saften, måske lidt mere)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ¾ dl olivenolie
  • salt
  • vand

Fremgangsmåde

  • Skyl kikærterne og kom dem i en minihakker eller foodprocessor sammen med tahin, citronsaft, olivenolie, hvidløg, spidskommen og et godt drys salt.
  • Blend det hele og tilsæt lidt vand, til du har en ønsket konsistens. Den skal blende lidt for at blive helt cremet.
  • Tip: Du kan blende en isterning med. Det gør den mere cremet.
  • Smag til med salt og citronsaft.