Go Back
+ servings
Blommekompot af bagte bommer

Bagte blommer og blommekompot

Denne opskrift kan både bruges til halve, bagte blommer eller som nem blommekompot. Forskellen er bare, om du moser dem eller ej. Opskriften giver et stort glas kompot eller 20 halve blommer.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse3 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 10 blommer
  • 4 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen.
  • Placer dem i et ildfast fad foret med bagepapir med den runde del nedad.
  • Halver vaniljestang og skrab kornene ud. Mas sammen med lidt af flormelisen.
  • Drys al flormelis - også den med vanilje over blommerne og læg vaniljestangen ved.
  • Bag blommerne i en lille times tid, til de er møre.
  • Fjern vaniljestangen. Mos blommerne hvis du laver kompot eller lad dem være. Smag kompotten til og tilsæt evt. lidt ekstra flormelis efter smag.
  • Afkøl og opbevar i en lufttæt beholder/glas. Her kan det sagtens holde sig en uge eller to.