Go Back
+ servings
Blåbærsnegle med marcipan og cream cheese frosting

Blåbærsnegle med marcipan og cream cheese frosting

Søde, saftige blåbærsnegle med marcipan og masser af cream cheese frosting med citronskal. De kan både koldhæves og bages næste morgen eller laves inden for et par timer. Det er op til dig - læs forskellen herunder.
5 fra 2 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid2 timer

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • gær (10 g ved koldhævning, 25 g ved almindelig hævning)
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • ¾ tsk stødt kardemomme (kan undlades)
  • 300 g hvedemel
  • 80 g smør (blødt)

Blåbærremonce

  • 150 g blåbær (gerne frosne og ægte blåbær der er lilla indeni)
  • 75 g sukker
  • tsk majsstivelse
  • 100 g smør (blødt)
  • 150 g marcipan

Cream cheese frosting

  • 30 g smør (blødt)
  • 100 g flødeost
  • 75 g flormelis
  • 1 øko citron (skal fra den hele og 1 spsk saft)

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dejen ved at lune mælk til lillefingervarme. Brug kold mælk hvis du koldhæver sneglene.
  • Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
  • Rør melet i og derefter klatter af blødt smør. Ælt det sammen med i 5-10 minutters tid, til du har en lækker, blank dej. Gerne på røremaskine.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 1½ time - kun 1 time ved koldhævning.
  • Forbered imens remonce ved at koge marmeladen, køle den af og røre tingene sammen. Stil det til side.
  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en rektangel på cirka 30 x 35 cm.
  • Fordel og smør remonce ud i et jævnt lag og rul den sammen til en pølse på den korte led.
  • Skær pølsen i 12 stykker og placer dem i et stort fad foret med bagepapir med lidt plads imellem.
  • Lad dem efterhæve lunt under et klæde i 30 minutter ved almindelig hævning. Giv dem 1 time ved koldhævning.
  • Koldhæver du sneglene, skal du sætte dem på køl, dækket til med et fugtigt klæde, natten over. Ellers skal du bare bage dem som skrevet længere nede.

Fyld

  • Kog blåbær op med sukker og 1 spsk vand.
  • Lad det simre et par minutter, tilsæt en smule maizena (start med en tsk) og lad den simre et par minutter mere. Du skulle gerne ende med en syltetøjskonsistens.
  • Kom det på frys, så det kan blive helt koldt.
  • Lav din blåbærremonce færdig ved at rive marcipan og røre det i den kolde blåbærmarmelade sammen med blødt smør.

Bagning og topping

  • Har du koldhævet sneglene, kan du tage dem ud en time før bagning.
  • Bag sneglene ved 180 gracer varmluft i cirka 18 minutter.
  • Lad dem køle helt af.
  • Pisk ingredienserne til frostingen sammen og smør det på de afkølede blåbærsnegle.