Go Back
+ servings
Vegetarlasagne med spinat og ost

Spinatlasagne med ricotta og feta

En skøn vegetarisk lasagne med masser af spinat, bechamelsauce med ricotta og feta. Opskriften er til 6 personer og er skøn med en frisk grøn salat til. Frys gerne resterne ned til en anden god gang.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 800 g frossen spinat
  • lasagneplader
  • 200 g feta
  • salt og peber
  • 1 dl pankorasp (kan undlades)

Bechamel med ricotta

  • 75 g smør
  • dl hvedemel
  • 900 ml mælk
  • 250 g ricotta
  • 1 spsk grovkornet sennep (kan undlades)
  • 1 øko citron (kan undlades)
  • muskatnød

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle løg, halvere dem og skære dem i fine strimler.
  • Steg løgene ved middelvarme i olien på en stor pande. De skal blive bløde.
  • Skræl hvidløg og hak det fint. Kom det på panden til løgene og steg et minut eller to.
  • Tilsæt den frosne spinat og lad det tø op. Rør en gang imellem og sørg for, at det meste af væsken fra spinaten også dampes væk.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Lav imens bechamelsauce: Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemelet og pisk/rist et par minutter, så melsmagen ristes væk.
  • Tilsæt ⅓ af mælken og pisk til det samler sig og tykner. Gør det samme med den næste ⅓ og igen med den sidste ⅓ af mælken.
  • Lad bechamelsaucen komme op og koge 1 minuts tid til sidst, så den bliver cremet. Tag den af varmen og rør ricotta i.
  • Smag til med sennep, godt med salt og peber, fintrevet citronskal og fintrevet muskatnød.
  • Kom den nu optøede spinat og løgene op i bechamelsaucen og smag igen til med salt.
  • Smør et ildfast fad på ca 25x35 cm med lidt olie og kom et par skeer spinatbechamel i bunden. Læg et lag lasagneplader så det dækker.
  • Fortsæt nu med spinatbechamel, smuldret feta og lasagneplader i lag og slut af med en godt lag spinatbechamel og smuldret feta. Jeg når 4 lag.
  • Drys med lidt pankorasp på toppen og dæk lasagnen med staniol. Giv den 30 minutter i ovnen.
  • Tag staniolen af og giv den 10 minutters tid mere, til den får farve på toppen.
  • Lad den sætte sig 10 minutters tid, før du spiser.