Go Back
+ servings
Tacos med sprød kylling og guacamole fried chicken

Tacos med sprød kylling og guacamole

Lad os sammen smutte til Mexico med disse bløde tacos med fried chicken, guacamole, kål, masser af lime og cremefraiche. Opskriften er til 2 meget sultne eller 3 almindeligt sultne personer.
5 fra 4 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredienser

Fried chicken

  • 2 kyllingebryster
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • smagsneutral olie (til fritering)

Yderligere

  • 2 avocado
  • ¼ spidskål
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 8 tomater
  • 2 limes
  • 1 dl cremefraiche
  • 6 bløde tacos (eller tortillapandekager du kan skære ud i mindre størrelser)
  • salt

Fremgangsmåde

  • Rens kyllingebrysterne for evt. fedt og scener og skær dem i små mundrette tern - husk de hæver lidt op ved tilberedning.
  • Vend kyllingetern i kærnemælk og 1 tsk salt og stil det på køl i minimum 30 minutter men også gerne natten over.
  • Forbered alt andet, så du kan fritere kyllingen som det sidste: snit kål fint, tomater i små både og pluk koriander.
  • Halver avocado, fjern stenen, skrab kødet ud og mos det med lidt limesaft og salt. Jeg kan godt lide det lidt chunky.
  • Bland mel, røget paprika, hvidløgspulver og et godt drys salt sammen i en dyb tallerken.
  • Varm godt med olie (minimum 3-4 cm højde) op i en gryde til 170-180 grader. Du kan også se, om det er varmt nok ved at stikke en træpind ned i olien - syder det på siderne, er den god nok.
  • Hæld kærnemælken fra kyllingen (jeg bruger en si) og vend derefter ternene i melblandingen.
  • Drys overskydende mel af kyllingen og friter dem et par minutter i den varme olie, til de er gyldne, gennemstegte og sprøde. Jeg gjorde det over to omgange.
  • Lad det dryppe af på et stykke fedtsugende papir - fx køkkenrulle.
  • Anret tacos med fintsnittet kål, tomater, friteret kylling, guacamole, friske koriander og cremefraiche. Server lime og flagesalt til toppen.