Man går aldrig galt i byen med en pastasalat med pesto. Gerne i denne version med hjemmelavet basilikumpesto, ærter, langtidsbagte tomater og ristede mandler. Opskriften er nok til 3 personer som måltid eller 4 som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse1 timet
Ingredients
300gpasta
1½dlpesto(købt eller hjemmelavet)
200gærter(friskbælgede eller optøede fra frost)
250gcherrytomater
¾dlmandler
25gparmesan(eller anden hård, salt ost)
olivenolie
sukker, salt og peber
Fremgangsmåde
Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Vend dem i lidt olivenolie, 1 tsk sukker, salt og peber og bag dem ved 125 grader i ovnen i cirka 45-60 minutter. Hvis du vil gøre dette step hurtigere, kan du give dem 15-20 minutter ved 175 grader.
Rist mandlerne med de sidste 15 minutters tid ved 125 grader eller 6-8 minutters tid ved 175 grader.
Kog pasta efter anvisningen på pakken i saltet vand og hæld vandet fra.
Overhæld derefter med koldt vand, så det køler lidt hurtigt ned. Hæld vandet fra.
Vend pasta med ærter, pesto og de fleste bagte tomater. Kom det i en skål.
Top med de sidste bagte tomater og drys med hakkede, ristede mandler og flager af parmesan.