Go Back
+ servings
Pastasalat med pesto

Pastasalat med pesto

Man går aldrig galt i byen med en pastasalat med pesto. Gerne i denne version med hjemmelavet basilikumpesto, ærter, langtidsbagte tomater og ristede mandler. Opskriften er nok til 3 personer som måltid eller 4 som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • dl pesto (købt eller hjemmelavet)
  • 200 g ærter (friskbælgede eller optøede fra frost)
  • 250 g cherrytomater
  • ¾ dl mandler
  • 25 g parmesan (eller anden hård, salt ost)
  • olivenolie
  • sukker, salt og peber

Fremgangsmåde

  • Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Vend dem i lidt olivenolie, 1 tsk sukker, salt og peber og bag dem ved 125 grader i ovnen i cirka 45-60 minutter. Hvis du vil gøre dette step hurtigere, kan du give dem 15-20 minutter ved 175 grader.
  • Rist mandlerne med de sidste 15 minutters tid ved 125 grader eller 6-8 minutters tid ved 175 grader.
  • Kog pasta efter anvisningen på pakken i saltet vand og hæld vandet fra.
  • Overhæld derefter med koldt vand, så det køler lidt hurtigt ned. Hæld vandet fra.
  • Vend pasta med ærter, pesto og de fleste bagte tomater. Kom det i en skål.
  • Top med de sidste bagte tomater og drys med hakkede, ristede mandler og flager af parmesan.